Sunday, 15 April 2012

Untuk Yang Merindui


Sesungguhnya saya sihat-sihat sahaja di Melaka .
Usah risau pasal diri ni . Pandailah Hani jaga diri .

Take care , me love each of you <3


Saturday, 7 April 2012

Rollerblade Back To 90's


Assalamualaikum , Hello .


Ayah selalu cakap kalau cuti semester mesti kerja Hani tidur .
Ayah ni macam baru kenal je .
Mestilah TAK !


SEBAB HANI ADA AKTIVITI BARU DAN LAIN




ROLLERBLADE
Remind Hani masa zaman kanak-kanak dulu mak ayah beli dua pasang bendalah ni . Bila turn abang dengan kakak main , Hani duduk tepi tengok . Berzaman nak tunggu dorang habis main . Kadang-kadang tu siap berdoa biarlah dorang jatuh mesti lepas tu dorang tak nak main dah . (:


SHIMA VS HANI
Disebabkan kami dah bertahun tak main Rollerblade ni jadi kami buat keputusan muktamad untuk menyewa seluruh tempat tu . YEHHHH , memang tak pernah dalam hidup kami buat perkara yang membazir macam ni . Tapi tak apa lah berbaloi rasanya (Bajet kalau abang dengan kakak baca mesti dorang menyesal dulu tak bagi Hani main ,, sebab Hani tak ajak dorang masa ni)


Hari itu merupakan hari yang mengembirakan bagi kami berdua , sebab tak ada orang pun yang nak kesah kami jatuh tergolek ke , terlentang ke , atau macam aksi superman vs upin ipin ke . Memang kami jadi kami yang sebenar-benarnya masa tu . Dengan aksi lagaknya Hani memulakan langkah ,, walaupun lama dah tak main biasalah orang pro . HEHE ,, Shima masih terkial-kial lima puluh meter di belakang .




Terasa mata macam vampire pula masa ni .
- Robert Pattinson tak tergoda ke ?




Shima cekak pinggang sambil tersenyum
reason - Hani kau tinggalkan aku dekat belakang !




Lepas Hani minta maaf dan promise tak tinggalkan Shima lagi
- Baru boleh tersenyum dan menari .


Dekat bahagian tengah ada disediakan gelanggang kecil . Kiranya siapa yang teror boleh berpusing-pusing dalam tu . Tapi disebabkan Hani malas nak menunjukkan kehebatan dekat Shima sebab dia je yang boleh tengok aksi hebat Hani tu ,, jadi Hani menggunakan gelanggang tu untuk duduk dan berehat sekejap je .




Dia pun macam biasalah sebuk nak join sama .




Shima kata
- Kita kene belajar duduk macam ni nati dekat rumah bakal mertua (:




Hani balas
- Reeaaaallllyyyyyyyyyyyy !




Tamat dah journey kami berhempas pulas bermain rollerblade bersama . Kata terakhir kami ia adalah aktiviti yang FUNNNN SANGGATTTT . So jangan lupa datang dan rasa sendiri pengalaman ni .Tiket dia harga biasa dalam RM20 sahaja kalau Hani tak silap . Kalau students nak diskaun bawa bersama kad pelajar okay . Klik di sini kalau mahu peta lokasi


Last but not least
Hani kempilkan gambar berdua bersama Shima . Bila tiada siapa yang ada disitu kami nak minta pertolongan berginilah gambar tu jadinya . Perlukan pengorbanan dan semangat untuk tengok .





Everything Is About Learning

Meninggalkan rumah sweet rumah dan menempuh alam baru pembelajaran di UiTM Melaka .


Hye Melaka People's ,
Sorry for make u wait , but here I come .
Treat me well pleasesss .


Wednesday, 4 April 2012

HATI !

Assalamualaikum , Hello .




Menatap wajah gadis disebelahku ini . Dalam hati berkata aku sangat merindui dia .
Sesiapa yang terserempak dengan dia sila beritahu bahawasanya aku sudah jatuh cinta .


HAHAHA
DIKNISS ,, KAKNI RINDU NOEE .

Monday, 2 April 2012

Story Of A School Girl



Hani masa sekolah ?


Sudah tentulah masa zaman sekolah dulu Hani yang paling cantik . Yang paling hot kau memang deboomm . Yang paling sopan santun (mestilahh) . Yang paling diminati sebab rugi je barang siapa yang tak nak kenal Hani yang cukup package , dah lah cantik sopan santun pulak tu .
HAHAHA - gelak jahat


Berjayakah saya membuatkan anda semua cerit-berit , keracunan dan muntah-muntah ?


OKAY FINE


Back to cerita yang sebenar dan ikhlas . Hani , masa sekolah rendah dulu bukan perempuan melayu terakhir . Memang tak ada langsung ciri-ciri tu dalam diri . Bila cikgu tak dapat masuk kelas sebab meeting , Hani dengan kawan lelaki (lupa nama) masuk stor guna apa je barang yang ada dekat situ bina kubu pertahanan (kreatiff kan) boleh main gelongsor dengan kubu yang ktorg bina . Lepas dah siap masing-masing tepuk bahu kawan - tanda bangga dengan usaha sendiri .


Masa tu dah dapat feel dah yang diri ni tak lah cantik mana pun . Tapi akibat banyak menonton kartun chin-chan mengedik tengok perempuan cantik Hani pun jadi terikut-ikut (salahkan kartun) Betapa berani nya masa tu Hani tulis surat cinta tanpa stem , puas Hani jampi (letak bedak) dengan harapan moga jodoh pertemukan kita . Memang mengarut , bila ingat balik berdoa kalau jumpa *lelaki itu yang selalu memuja ku* harap dia lupa apa yang telah Hani lakukan dekat dia - pleaseee ! Malu !


Masa perhimpunan Hani rasa Hani yang paling berkuasa . Hani sangat tinggi masa tu , kawan lelaki sekelas semua kecik - HAHAHA . Lebih kelakar lagi bila jumpa sekarang mereka lebih tinggi menggunung everest . Baru Hani faham , rupanya mereka semua bagi Hani merasa bagaimana perasaan jadi tinggi . Bila beratur awal-awal lagi dah berdiri dekat belakang lepas tu dengan suara lantang menjerit - yang pendek depan .




Hani adala antara calon yang selalu cikgu tegur dalam kelas sebab bercakap . Hani memang tak reti nak senyap nak duduk diam . Ada je benda yang Hani buat yang cikgu akan perasan dan tegur (jadi fames sebentar) Disebabkan itu jugalah kalau Hani toleh dekat kawan sebelah cakap nak pinjam pemadam pun cikgu boleh sedar *Iya Hani kenapa tu?* Kannn dah kata cikgu perasan punya .


Serba sedikit flash back tentang Hani masa zaman sekolah dulu . 


Untuk bagi moreee menarik , tonton video bawah ni untuk rasa apa yang Hani rasa .
Have fun and enjoy .



Thumbs up for this video