Thursday, 26 January 2012

The Power Of Ayatul Kursi

Assalamualaikum , Hello .




Jam di lappy menunjukkan pukul 3:29 malam . Entah tak tahu kenapa tak rasa nak tidur lagi . Menghadap buku semestinya tidak lah kan , sebab tangan ni masih ligat menaip dan mata ni masih segar menonton movie .


Tekan punye klik ,, Klik punye tekan .
Dengar ayat Kursi dekat youtube pun best jugak ni .
Merdunyaaa , asyikknya dengar . Rasa nyaman dengan suasana sepi malam ni .





1) Baca pada saat keluar rumah , 70000 malaikat akan menjagamu dari semua sisi..
2) Baca pada saat masuk rumah , kemiskinan tidak akan memasuki rumahmu..
3) Baca setelah berwudhu , darjatmu akan dinaikkan 70 tingkat..
4) Baca pada saat tidur , malaikat akan menjagamu sepanjang malam..
5) Baca setelah solat , maka jarak antara kamu dan syurga hanyalah kematian..


Monday, 23 January 2012

Mat Luthfi 90

Assalmualaikum , Hello .




Terpanggil untuk menulis mengenai Mat Luthfi (ML) sebab jumpa dia tadi dan terlanggar bahu sesama bahu .


(Tak payah lah hang nak terperanjat sangat kan)


Memang TAKKK mungkin terjadi , jadi tak payah nak imaginasi tinggi ke bintang .


Bila tengok Vlog yang ML buat , Hani rasa WOOWWW best nya . Kelakar nya . Comel nya . Nak kahwin nya . Boleh nya . (Boleh ,, boleh) Itu yang Hani harapkan !


Kreatif kan ML ni , banyak betul idea dia . Kalau bagi Hani , nak rakam video untuk suka suka memang simple . Contoh bila kucing kita tengah makan friskies tu kita ambil kamera dan rakam aksi kucing lepas tu publish dekat youtube sambil mengharapkan berapa banyak kucing yang akan jeles lepas tengok . Mudah kan , sesimple x , y , z . Tapi kalau nak rakam sambil fikir pasal isu semasa ni ?? Hurrmm , ambil masa berzaman untuk Hani publish agaknya .


Kebanyakan Vlog ML yang Hani tengok semua nya terhibur dan banyak kata kata sinis . HEHEHE , tak ada lahh nasihat je tu semua . Yang baik dijadikan pengajaran yang tak baik pergi email ML sekarang lepas tu nasihat dia :)


Mari kita ringankan beban sambil melayan Vlog ML yang best ni .
(Mamak teh tarik satttuuuu)






(Curi gitar haram ,, curi hati tak apa)


Cup Cakes As A Theme

Assalamualikum , Hello .


WOOT .. WOOT ..


Because i'm too obsess with cup cakes i would like too change everything top-to-toe with cup cakes things . For example i already change my theme background using cup cakes picture which is i get it from somewhere using Google search .


For me it is
KAWAAAIII ~



My Twitter


My Blog 

This post actually encourage you to stand-up for what you want and share it with others .
It is fun and you should try it too .
Tell me if you already do it so .

Love 


Friday, 13 January 2012

Sudah Hilang Rasa Percaya

 
Assalamualaikum , Hello .




Malam ni air mata Hani dengan senang jatuh membasahi tilam . Bukan tujuan publisiti murahan tapi hanya ingin memperlihatkan betapa kecewanya Hani pabila dapat tahu cerita ni dari seseorang . Sumber ni memang sangat dipercayaii . Tidak perlu katakan yang Hani mendengar penjelasan dari satu pihak tanpa usul periksa . 


" Allah dah lama buka pintu hati ni untuk melihat , tapi ... "


Hani masih berdegil dan percaya yang hamba ni tak melampau batas . Kami saling mempercayaai , tanpa batas kami cerita semuanya . Apa yang kami suka , apa yang kami benci . Masa berlalu , sedikit demi sedikit perangai dia mula jelas . Hurmmmm .


Dia seorang perempuan , kaum hawa yang sama dengan Hani . Yang sejujurnya dan sepatutnya faham dengan diri kaumnya sendiri ! Sampai hati ! Dia sanggup memburukan orang lain , meletakkan salah dibahu orang lain hanya untuk kelihatan baik di mata orang ! Hani tak faham ! Tiada rasa hormat , rasa bersalah ke ?


Andai Hani bersalah , andai kawan Hani bersalah , andai orang lain dimata dia bersalah kenapa perlu menghebahkan satu dunia  . Umur berapa ? Mari selesaikan masalah ni mata bertentang mata . Bila tanya *Okay ke tak?* Tak pernah kata tak , semua okay je . Belakang (geleng kepala)


Sampai bila agaknya dia mahu berpura . Hani bagi dia masa untuk merealisasikan lakonan dia .
Nak anugerah ? Nati Allah bagi ye .


 " Kalau tak buat salah tak payah marah , tiada nama yang Hani sebarkan di sini "