Wednesday, 7 November 2012

One Direction

Assalamualaikum , Hi .

Dikala senja ketika angin sepoi sepoi bahasa di jendela .
Daku menekan games yang ada .
Dann terhasilah rupa paras mereka ni .

(Dasar cuti tak tak tahu nak buat apa . Lasy ini mahluk .)



Wednesday, 24 October 2012

I ♡ U


Hello , my name is Nor Hani and i am Malaysian .
Nice to meet you .




Friday, 29 June 2012

Durian's



The King Kong of fruit in universe :)

Thursday, 7 June 2012

Menuju Puncak

Ayuhhh nyanyi sesama .


"Menuju puncak , gemilang dituju , lalalalalala"


Baiklah tak tau lirik . Tamatlah sudah sesi mengemukukan badan . Membiak eye-bag . Sekarang masa menempuh liku liku , onak duri dengan buku pula .


Sem baru oihhh sem baru .
Lecturer baikk oihhh lecturer baikk .
Jangan garang dengan saya ehhh , takutt .


DOAKAN SAYA :)

Saturday, 2 June 2012

Untuk Dia : Hanis


Allah selamatkan kammuu
Allah selamatkan kammmuuu

Selamat hari jadi yang ke 16.0 tahun
Semoga hidup diberkati , belajar rajin , hadap lah lappy tu 24/7 .
Nak hadiah , belon yang akak tiup tu hadiah lah .




"Selamat hari ulang tahun . Moga panjang umur , murah rezeki dan succes selalu . Fr ayah via Hani because dont have Hanis new tel no" - Ayah

Sometimes ayah saya ni pelawak orang nyee.


Sunday, 27 May 2012

Inside And Outside Class


Assalamualaikum , Hello .


Pertama sekali nak cakapp , macam tak percaya je Hani berjaya menempuh onak duri , suka duka seorang diri di Melaka tanpa teman rapat .


Pejam celik - pejam celik . Sebulan lebih dah kenal dengan dorang ni .
Bolehh takk nak puji korang ni terbaikk lahh .
Its okay , Hani puji ikhlas . You all don't owe me anything .


KAMI DILUAR KELAS !









Nur Ain Najihah
Ello , siapa tak kenal this girl . Saya cemburu bila nama dia je Sir sebut penuh (Nur Ain Najihah) . Ain jugalah merangkap teman makan Hani . Bila malam jangan harap kami berdua ada dekat kolej . Kami hanya akan dapat ditemui sekitar restoran luar kampus . MAKANNN !


Memo untuk Sir Pian
Sir selalu lupa nama Hani . Hari ni elok je sebut Hani . Esok lusa jadi Hanim lah , Nani lah , Mimi lah .
Nasib badann .




Syamimi si manis bertudung pink 
Gadis ini memang teruja dengan pink . Kereta pink dia banyak berjasa kepada kami .
Sangatt hot , mana tak nya . Ada sahaja nota ditinggalkan oleh yang tak berkenaan di kereta dia . Hehehe , saya dan dia sangat satu kepala . Dapat gelak bergegar kot bangunan .


Murni , Moon
Hani tahu dia akan mengamuk bila Hani panggil dia Moon . (Jangan panggil Moon) Hahaha , Murni hang jauh dengan aku lah . Tak takut pun . Banyak mengajar Hani mengenai agama . Namun kadang kadang selalu sakit kepala , dia ni suka tensi . Teman gaduh yang paling Hani suka . Best bila gaduh dengan dia ni . Silat konon . Bertudung labuh keungguan tu .


Mira ohh lala
Orang pertama yang Hani tegur sebelum memulakan sesi pembelajaran pertama di Melaka . Orang Klang jugak dia ni hah . Masa mula mula kenal kemain Hani cakap ayu ayu . Dah lama kenal , amekk kau aku dia siku . Nice to meet u Mira .


KAMI DIDALAM KELAS !
Betul belajar tak tipu . Ni bukan lakonan semata mata .








Happy to know all of you .
Terima kasih sudi kongsi ilmu sama dengan Hani . Tegur dan perbaiki salah Hani . Tahan dengan kerenah Hani yang macam baby ni . Hehehe , macam tak percaya kenal tak sampai dua bulan tapi rapat macam dah kenal lama . This precious moments always with me .


Next : Jalan jalan cari makan di Melaka 

Sunday, 20 May 2012

Melaka Mimi's

ENTRI BARU


Syamimi Azizan
Orang yang paling banyak berjasa mengenalkan saya dengan Melaka .
Sayangg'ss awak budak , terima kasih atas segalanya .




Coming soon :
My journey at Melaka Bandar Bersejarah .



Sunday, 15 April 2012

Untuk Yang Merindui


Sesungguhnya saya sihat-sihat sahaja di Melaka .
Usah risau pasal diri ni . Pandailah Hani jaga diri .

Take care , me love each of you <3


Saturday, 7 April 2012

Rollerblade Back To 90's


Assalamualaikum , Hello .


Ayah selalu cakap kalau cuti semester mesti kerja Hani tidur .
Ayah ni macam baru kenal je .
Mestilah TAK !


SEBAB HANI ADA AKTIVITI BARU DAN LAIN




ROLLERBLADE
Remind Hani masa zaman kanak-kanak dulu mak ayah beli dua pasang bendalah ni . Bila turn abang dengan kakak main , Hani duduk tepi tengok . Berzaman nak tunggu dorang habis main . Kadang-kadang tu siap berdoa biarlah dorang jatuh mesti lepas tu dorang tak nak main dah . (:


SHIMA VS HANI
Disebabkan kami dah bertahun tak main Rollerblade ni jadi kami buat keputusan muktamad untuk menyewa seluruh tempat tu . YEHHHH , memang tak pernah dalam hidup kami buat perkara yang membazir macam ni . Tapi tak apa lah berbaloi rasanya (Bajet kalau abang dengan kakak baca mesti dorang menyesal dulu tak bagi Hani main ,, sebab Hani tak ajak dorang masa ni)


Hari itu merupakan hari yang mengembirakan bagi kami berdua , sebab tak ada orang pun yang nak kesah kami jatuh tergolek ke , terlentang ke , atau macam aksi superman vs upin ipin ke . Memang kami jadi kami yang sebenar-benarnya masa tu . Dengan aksi lagaknya Hani memulakan langkah ,, walaupun lama dah tak main biasalah orang pro . HEHE ,, Shima masih terkial-kial lima puluh meter di belakang .




Terasa mata macam vampire pula masa ni .
- Robert Pattinson tak tergoda ke ?




Shima cekak pinggang sambil tersenyum
reason - Hani kau tinggalkan aku dekat belakang !




Lepas Hani minta maaf dan promise tak tinggalkan Shima lagi
- Baru boleh tersenyum dan menari .


Dekat bahagian tengah ada disediakan gelanggang kecil . Kiranya siapa yang teror boleh berpusing-pusing dalam tu . Tapi disebabkan Hani malas nak menunjukkan kehebatan dekat Shima sebab dia je yang boleh tengok aksi hebat Hani tu ,, jadi Hani menggunakan gelanggang tu untuk duduk dan berehat sekejap je .




Dia pun macam biasalah sebuk nak join sama .




Shima kata
- Kita kene belajar duduk macam ni nati dekat rumah bakal mertua (:




Hani balas
- Reeaaaallllyyyyyyyyyyyy !




Tamat dah journey kami berhempas pulas bermain rollerblade bersama . Kata terakhir kami ia adalah aktiviti yang FUNNNN SANGGATTTT . So jangan lupa datang dan rasa sendiri pengalaman ni .Tiket dia harga biasa dalam RM20 sahaja kalau Hani tak silap . Kalau students nak diskaun bawa bersama kad pelajar okay . Klik di sini kalau mahu peta lokasi


Last but not least
Hani kempilkan gambar berdua bersama Shima . Bila tiada siapa yang ada disitu kami nak minta pertolongan berginilah gambar tu jadinya . Perlukan pengorbanan dan semangat untuk tengok .





Everything Is About Learning

Meninggalkan rumah sweet rumah dan menempuh alam baru pembelajaran di UiTM Melaka .


Hye Melaka People's ,
Sorry for make u wait , but here I come .
Treat me well pleasesss .


Wednesday, 4 April 2012

HATI !

Assalamualaikum , Hello .




Menatap wajah gadis disebelahku ini . Dalam hati berkata aku sangat merindui dia .
Sesiapa yang terserempak dengan dia sila beritahu bahawasanya aku sudah jatuh cinta .


HAHAHA
DIKNISS ,, KAKNI RINDU NOEE .

Monday, 2 April 2012

Story Of A School Girl



Hani masa sekolah ?


Sudah tentulah masa zaman sekolah dulu Hani yang paling cantik . Yang paling hot kau memang deboomm . Yang paling sopan santun (mestilahh) . Yang paling diminati sebab rugi je barang siapa yang tak nak kenal Hani yang cukup package , dah lah cantik sopan santun pulak tu .
HAHAHA - gelak jahat


Berjayakah saya membuatkan anda semua cerit-berit , keracunan dan muntah-muntah ?


OKAY FINE


Back to cerita yang sebenar dan ikhlas . Hani , masa sekolah rendah dulu bukan perempuan melayu terakhir . Memang tak ada langsung ciri-ciri tu dalam diri . Bila cikgu tak dapat masuk kelas sebab meeting , Hani dengan kawan lelaki (lupa nama) masuk stor guna apa je barang yang ada dekat situ bina kubu pertahanan (kreatiff kan) boleh main gelongsor dengan kubu yang ktorg bina . Lepas dah siap masing-masing tepuk bahu kawan - tanda bangga dengan usaha sendiri .


Masa tu dah dapat feel dah yang diri ni tak lah cantik mana pun . Tapi akibat banyak menonton kartun chin-chan mengedik tengok perempuan cantik Hani pun jadi terikut-ikut (salahkan kartun) Betapa berani nya masa tu Hani tulis surat cinta tanpa stem , puas Hani jampi (letak bedak) dengan harapan moga jodoh pertemukan kita . Memang mengarut , bila ingat balik berdoa kalau jumpa *lelaki itu yang selalu memuja ku* harap dia lupa apa yang telah Hani lakukan dekat dia - pleaseee ! Malu !


Masa perhimpunan Hani rasa Hani yang paling berkuasa . Hani sangat tinggi masa tu , kawan lelaki sekelas semua kecik - HAHAHA . Lebih kelakar lagi bila jumpa sekarang mereka lebih tinggi menggunung everest . Baru Hani faham , rupanya mereka semua bagi Hani merasa bagaimana perasaan jadi tinggi . Bila beratur awal-awal lagi dah berdiri dekat belakang lepas tu dengan suara lantang menjerit - yang pendek depan .




Hani adala antara calon yang selalu cikgu tegur dalam kelas sebab bercakap . Hani memang tak reti nak senyap nak duduk diam . Ada je benda yang Hani buat yang cikgu akan perasan dan tegur (jadi fames sebentar) Disebabkan itu jugalah kalau Hani toleh dekat kawan sebelah cakap nak pinjam pemadam pun cikgu boleh sedar *Iya Hani kenapa tu?* Kannn dah kata cikgu perasan punya .


Serba sedikit flash back tentang Hani masa zaman sekolah dulu . 


Untuk bagi moreee menarik , tonton video bawah ni untuk rasa apa yang Hani rasa .
Have fun and enjoy .



Thumbs up for this video

Sunday, 18 March 2012

Tolong Berwaspada


Setiap hari kalau Hani online , perkara pertama sekali yang akan Hani lakukan adalah menyemak email . Tapi ada satu email yang Hani tertarik sangat .

Sila Perhatikan !



1. Secara jujur Acc CIMB Hani memang tak aktif , so agak pelik bila dapat email macam ni . Disebabkan Hani jenis malas layan . Telah Hani trash kan email tersebut .

Sumber gambar Hani perolehi dari Blog AkuStressGiler



2. Pandainya , kalau sekali baca tanpa usul periksa mesti ramai kene trick !


3. Perhati website yang telah di reka !








Kesimpulanya kalau kita dapat apa-apa email yang mencurigakan jangan cepat percaya . Siasat dulu betul-betul , sebab kadang-kadang ia kelihatan sama namun tidak .

"Memang benci betul kalau dapat email macam ni!"

Sila sebarkan kalau mahu .

Friday, 16 March 2012

This Is All I Can Do

Assalamualaikum , Hello .


Nak tumpang bersedih di sini sebentar boleh ?
Tiada bahu mak dan ayah yang dapat ku pinjam , mereka jauh dari mata .


Satu final paper dah lepasss . Bukan setakat dah lepass je , malah rasa macam melepasss jerr . Entah apa yang telah Hani godam di kertas jawapan tu . Tiba-tiba rasa langit gelap , dalam dewan tu pulak hanya Hani sorang . Rasa sunyi sepi tiada siapa yang dapat tolong Hani masa tu .


Tapi untuk sedapkan hati , Hani cakap pada diri yang Hani dah usaha . Bukan Hani datang dewan periksa tadi dengan tangan kosong , sebab Hani bawak pen dan kelengkapan nak jawab final kan . (sempat bergurau pula dia ni) Tapi serious sedih tak hilang sampai sekarang .


Puan saya minta maaf andai saya menghampakan puan . Saya dah bagi yang terbaik tadi , mungkin bukan dimata puan , tapi percayalah saya dah cuba .


Semoga Tuhan bersama ku :")


Wednesday, 14 March 2012

There's No Point Of Being Famous



Tak ada sebab untuk kita nak jadi terkenal tak tentu pasal . Kalau kita telah menyumbang sesuatu untuk negara , bangsa ada point juga lah kita dikenali kan . Entah mengapa semua nak mengejar populariti tak tentu pasal dimana juga mereka berada . Kalau punya vlog yang cool macam Matluthfi ada point juga lah . Atau ada blog yang cool macam Hani ada point juga lahhh . (nak juga menempah nama tu)


Tapi betul , nak buat apa dengan tu semua . Bagi Hani tinggal di bawah tempurung itu lagi seronok . Baiklah jangan bayang sangat betul-betul nak tinggal bawah tempurung . Maksudnya disini , kita hidup secara merendah diri , macam biasa . Bila terkenal ni rasa atas bawah , depan belakang orang perhati . Kalau kawan angkat saya matluthfi tak suka ini kan lagi saya .

Bila tengok video ini , lebih kurang apa yang Hani alami jer
:)




Monday, 12 March 2012

Ibu Anak Kembar Pun Tak Serabut Macam Ni

Assalamualaikum , Hello .


Diri sekarang ini ibarat ibu tunggal yang menguruskan sepasang anak kembar .
Untuk dua minggu ni terpaksa bersusah payah dan berhempas pulas mengulangkaji pelajaran .
Nampak sangat sebelum ni tak belajar kann .
Final Exam ! 

Stress
Stresss
Stressss


Buat yang rindu , ku kempilkan gambar ku yang bajet paling hot sekali .
Jangan rindu banyak , jangan rindu sikit . Rindu secara berhemah je okay ^.^




Thursday, 8 March 2012

Baby Baby Ohh


Pinjam anak orang , dan menyamar jadi ibu nya
*kenyit mata*




Tuesday, 14 February 2012

Shah Alam Library Like Wow !


Assalamualaikum , Hello .


I receive this from my Mom . She ask me to review my e-mail because she send something interesting .


My Mom right , this is really awesome + cool = WOW


I remember my old days before i took SPM , how sad it was . Shah Alam library was no like this ! Maybe because of that i can't get straight a's . Yes now i can blame everyone !




" The building you see in the picture above is a library that is located in Section 13 , Shah Alam . If you first see it , you would not think that the building is a library because that looks very luxurious .

The library is worth RM70 million and has just opened around the end of July. Seeing it through below  ,images, we can say that it is a library of world-class in Malaysia . Yes , a world-class. "


See it yourself !
i am no liar right






















Additional Info :

- The library is a gift to the Selangor people's from Sultan Selangor.
- Provides XD theater / theater 6D.
- Provide a special column for each age group.
- Equipped with playrooms for children.
- All computers provided in this library Apple.


 I ❤ SULTAN SELANGOR