Saturday, 31 December 2011

Selongkar 2011

Assalamualaikum , Hello .


Antara yang menarik ke dalam tahun 2011 yang telah Hani alami dan akan dihebahkan kepada umum .


EXCLUSIVE WITH HANI


1. Pelancaran Blog Baru




Macam hebat kan kan ? Pada tanggal May 2011 Hani telah melahirkan satu lagi blog baru . Andai yang tidak tahu lagi , Hani telah 'memadamkan' blog lama . Kiranya buat keputusan yang drastik juga bila nak 'memadamkan' blog lama , iyalah banyak koottt cerita dah share last last suka hati je klik *Delete this blog!* Tak menyesal pun delete , sebab blog baru ni lebih okay kan ? HEHE


2. Anugerah Pelakon Terhebat (Bahasa Arab)

*Pemenang untuk pelakon terhebat jatuh kepada  Nor Hani*
Jangan nak gelak , kelip kelip mata pulak . Memang betul dohh , Hani menang . Sejujurnya nak jujur ni , Hani tak sangka menang . Ishhh tak sangka betullah . Masa nama Hani diumumkan tu , *Terima Kasih kepada yang memilih saya , hadiah ni ditujukan buat emak ayah dan peminat yang mengundi . Kau ada ?* - Kalau lah kan .


3. Bunkface Back To School




kenangan kembali ke sekolah memang best . Dan terasa nak menagis pun ada , sebab masa Hani sekolah dulu tak ada pun bumbung besar untuk berteduh masa perhimpunan . Sebab tu lah sekarang dekat jauh - dekat jauh nampak tak nampak je . Rindu Abang senior Hani semua ni . Apa pun mereka sangat best sekali . Ohhh ya , sempat jugalah Abang Sam say hai dekat Hani .


3. Panjang Umur Murah Rezeki - Amin





Antara hadiah hari jadi yang tulus dari hati mereka Hani terima tahun ini . Terima kasih banyak banyak , yang tak boleh lupa mandi air sabun Daia tengah tengah malam (menggigil tak ingat)


4. Berbuka Puasa - Dataran Shahbandar KT




Takk menarik ? Menariklah , pleaseee ~ Alhamdulillah sempat juga merasa berpuasa dengan kawan sekuliah semua . Sekali sekala kena juga berenggang dengan Mak Ayah dan keluarga kan . Hidup bujang , HEHEHE . Yang menariknya berbuka puasa di KT ni sebab kita berbuka puasa ala ala taman gitu . Dengan bentang tikarnya , boleh lihat ramai keluarga dengan anak , tokwan masing masing . Seronok kan , dan nak tahu dah masuk waktu berbuka dengarlah bunyi meriam BOMMM !


5. Abang Halim - Kak Fifi (Kahwin)






Tahun ini juga kami menerima kehadiran orang baru dalam keluarga . Kak Fifi selamat datang , HEHE . Boleh dikatakan wedding of the year lah sebab berjaya mengumpulkan hampir kesemua keluarga belah Mak dan Ayah . Jauh mereka datang dari Johor dan Negeri Sembilan . Terima kasih semua kerana menjadikan perkahwinan ini lebih teratur dan bermakna . Kalau ada kurang maaf kami pinta . Kepada pengantin - Semoga Bahagia Kehujung Nyawa


6. Kebanggaan Kami - Tahniah Hanis





Pencapaian anak bongsu dalam keluarga - Nor Hanis . 8 a's PMR tuh , rasanya bukan kami satu keluarga je bangga sekolah MRSM Transkrian , Pulau Pinang pun sama kann . HEHE , tahniah budak kecik ! Tak menyesal pun balik dari cuti mid-term subuh tu sampai Klang terus gerak ke Peneng teman ambil result Hanis . Kakni rasa berbaloi (Sob~sob) mulalah nak sedih .


Rasanya itu sahaja selongkar yang Hani belum pernah post dalam blog ni . Apa apa ? Nak tanya pasal soulmate ?
- Hani belum berpunya lah (dot)

Sunday, 25 December 2011

Ini Cerita Aimi Dalila


Assalamualikum , Hello .






Apa yang akan korang lakukan apabila kes seperti ini berlaku
Bacakan aku ayat Hani , Tolong ! Tolong !


Cerita nya macam ni .


Malam tu kami bertiga dalam perjalanan pulang ke kg halaman masing masing . Cuti mid term selama seminggu . Hani ditemani dua orang lagi gadis iaitu Aimi dan Mira . Perjalanan dari Kuala Terengganu ke Shah Alam memakan masa selama hampir lapan jam . Kalau pakcik bas bawa dengan berhemahnya mungkin enam jam dah sampai dah .


Hani dan Aimi duduk seat sama sementara Mira seat singel  dan jauh dari tempat kami . Lepas berhenti rehat selama setengah jam , mata Hani masa tu memang tak boleh nak leleap . kiranya dah separuh perjalan Hani susah nak tidur . Cuaca di luar masa tu sekejap hujan , sekejap reda . Tapi memang sesuai sangat kalau nak terlelap . Tapi entah kenapa fikiran ni melayang je , siap boleh kira berapa banyak kereta yang bas tu potong .


Tak lama selepas itu .......................


Hani pun terlelap dan tidur dengan lenanya . Pakcik bas tu pulak bawa memang best , itu yang seronok sangat tidur . Tiba tiba Hani terasa Aimi disebelah menyiku tangan lah , baring di bahu Hani lah , menyuit Hani lah . Disebabkan Hani ngantuk dan letih sangat *Malas lah layan kau Aimi* (Cakap dalam hati)



TIBA TIBA !


*Hani , dada aku sesak ! Aku susah nak nafas !*
*Kenapa kau ni ? (masih mamai lagi masa tu)*
*Hani , Hani , perut aku pulak senak !*
*Rilex lah ! (orang tengah mamai ape pun tak boleh fikir)
*Hani baca ayat ! Hani cepat bacakan aku ayat !*
*Huhhh! Ehhh , baca ayat apa ni (terus segar)


Bayangkan kalau korang semua dekat tempat Hani masa ni . Hanya Allah je yang tahu , Hani rasa macam nak melompat pergi dekat pakcik bas suruh dia berentikan bas masa tu jugak . Yang peliknya minah ni bukan asma , apehal tetiba je dia nak sesak nafas bagai . Haru betul kepala otak . Masa dia suruh baca doa itu , Hani tengah fikir nak baca al-Fatiha ke Kursi ni? Ke suruh mengucap ke ?


Masa tu juga lah sempat berfikir kenangan ktorg bersama . (latar belakang lagu sedih) Hani menyakat Aimi bila dia buat benda pelik *Aimi , petanda itu Mi !* *Petanda? Kita kan naik bas sama sama nati , kau jangan?* *Petanda kita dua kot* Wahhhhh, tu lah mulut ganas sangat . Rasa nak menagis masa itu dan nak cakap dekat Aimi *Aku gurau je lah Mi masa tu!*


Cerita ni perlukan imaginasi korang , agaknya apa yang berlaku pada Aimi ?
Adakah korang mampu mengubahnya




Saturday, 17 December 2011

First Impression Always Right

Assalamualaikum , Hello .


First Impression !
How do you handle that feeling ?


Teach and share with me pls .
Because I can't control myself


Dear you : I am your loyal fan (。◕‿◕。)






Credit Photo :