Wednesday, 30 November 2011

Akhirnya Aku Kahwin !


Assalamualaikum , Hello .

Menyepi Hani bersebab , maaflah kalau ada yang rindu . Iya , kalau ada yang rindu . 



Tak semua Hani dapat jemput masa kenduri kahwin tempoh hari , Hani buat kecil je . Ajak orang yang terdekat bukan sebab lupa ke apa . Cuma Hani rasakan buat apa yang wajib dahulu . Eloklah ada blog ni Hani nak sebarkan berita baik kepada semua :)



Kui ~ Kui ~ Kui ~

Setelah dicabar oleh Iqa , Aimi , Izzah dan Azhar sama ada bolehkah Hani menghabiskan baca novel ni dan akhirnya Hani sudah buktikan kepada mereka pada jam 8.28 pagi tadi Hani dah selesai satu buku ni . Tak ada skip pun , Hani boleh cerita balik dekat korang kalau korang nak . 'Kalau'

Dah lama tak menghadap buku , novel ni boleh panggil buku lah kan . Dah naik sem ni tak ada assigment lagi tu yang Hani terlebih rajin membaca , wieee .


Novel ni seronok best sangat . Hani tak tipu . Tak rugi kalau korang baca . Siapa yang minat novel mesti dah baca kan , maaflah Hani ketinggalan sikit . Tapi memang susah kalau dah baca novel ni mula lah nak berangan , karang lecturer mengajar Hani dah sampai Gunung Everes siapa nak jawab ?

 
Pergilah beli novel ni sekarang ,

*Tak rugi wa cakap sama lu*

Friday, 18 November 2011

Dominos Pizza , Love Youu



Assalamualikum , Hello .


Menguji keimanan bila setiap kali masuk dapur - tengok peti ais - nampak magnet dominos .


Nak buattt pizza sendiri , urmmmm berfikir *Kalau buat , tetiba sedap , mesti akan diugut oleh famili buat pizza selalu* Akhirnya , telah ku capai telefon rumah , ku dial no talian bebas tol itu , operator lelaki macam kacak suaranya menyambut panggilan dannnn kami berborak 


*kita berkenalan hanya dalam telefon sahaja - ku hantar pesanan - dan kau catit semua itu . Ohhh ohhhhh ohhhh ~*


*In 30 minutes i will come to your house*
Alamakkk , belum apa apa lagi dah datang rumah .







We choose :
FIRST CLASS PASSION MEAL .


For More Info

Thursday, 17 November 2011

Watch Movie


Assalamualaikum , Hello .


Movie dan Hani , Hani dan movie .


Kami memang tidak boleh dipisahkan . Tak tau lah kenapa suka sangat nak duduk dalam tempat gelap tu ? Apa yang best sangat entah ?


Hani sudah tonton ini semua .
Anda ?





REAL STEEL
" Set in the near future, where robot boxing is a top sport, a struggling promoter feels he's found a champion in a discarded robot. During his hopeful rise to the top, he discovers he has an 11-year-old son who wants to know his father "





Movie ini sangat tidak mengecewakan langsung . Sebagai seorang yang membayar tiket tanpa menggunakan diskaun kad pelajar Hani merasakan sangat berbaloi . Kalau tengok poster dan sebagainya kita senang je buat kesimpulan ini cerita penuh aksi , tapi no no , kelakar , hubungan ayah dan anak , cukup lengkap perasa semua . Memang besttt !


Dan Hani nak buat pengumuman bahawasanya Hani sudah jatuh cinta bukan kepada Hugh Jackman tapi anak dia . Cute sangat Dakota . Nak ambil jadi anak duyung boleh ?




IN TIME
"In the future people stop aging at 25 and must work to buy themselves more time, but when a young man finds himself with more time than he can imagine he must run from the corrupt police force to save his life"


Ini gara gara poster JT lah ni . Bila berdiri dekat kaunter plan nak tengok cerita lain , tapi terbayang muka JT terus tersasul cakap *IN TIME pls*




Kesimpulanya lepas tonton movie ni terus berfikir , kalau lah betul dalam dunia ni guna kaedah masa agaknya haru biru hitam kelabu lah manusia . Walaupun movie ni agak slow dan ending kurang memuaskan namun pujian harus diberi kepada watak utama yang boleh dikatakan hebat .




TOWER HEIST
"When a group of hard working guys find out they've fallen victim to a wealthy business man's Ponzi scheme, they conspire to rob his high-rise residence"




Memang best super kelakar tonton movie ni . Lakonan Mr Eddie , Mr Ben Stiller dan team memang tidak mengecewakan . Sakit perut sebab gelak terbahak dalam panggung . Lakonan dan lawak yang spontan .  Apa yang boleh dikatakan movie ini sangat bestt !


PENAT
"A girl who's not tired of talking , but no one wants to hear her story"



^0^


Wednesday, 16 November 2011

UiTM Kuala Terengganu Student's : House For Rent

Assalamualaikum , Hello .




Only a few day left for us as a UiTM student's to enter college . So i do have a good news to you lady's who being rejected by college application , which is i found a fabulous house for rent . Trust me this is really awesome house that i ever found near our College !


Facilities :
3 bedroom (comfort plus large)
3 bathroom 
Kitchen
Near restaurant , grocery store
'Pasar malam' every sunday


We looking for females student's only . You don't need to wear proper to taken our heart . If you have any question just comment's on my blog or you can also email me details i will write below . Don't wait to long to think , because good stuff
"easy come , easy go!*


Question , Question : 


Tuesday, 15 November 2011

Tutti Frutti With Lady's



Assalamualaikum , Hello .


Spend my gold time with this lady's .
As you all know . When open my Blog this familiar faces will appear .
It's look like *Macam tak ada kawan jer Mak cik ni*
Memang punn , menangislah tak ada orang nak kawan dengan Hani yang - comel - lagi comel ni .
:'(



Back to the future , Hani bring to you all's my favorite Tutti Frutti . This is my baby that make me 
flyyyyyyyyyy awayyyyyyy ~


The moreee i add to the cup . The more i need to pay .
*Babapp ini tangan!*








That's all for now . 
Raise your hand if you think after read this entry you *mengidam* .


Monday, 14 November 2011

Pesanan Akak Buat Adik Ku Semuaaa


Assalamualikum , Hello .


*Ala comeelll tak tidur lagi ke?*


Ayat memujuk supaya adik SPM semua terngiang dan terbawa kedalam mimpi lalu boleh menjawab peperiksaan dengan jayanya . Kawan Hanis mesti tengah baca ni *Hello , kawan hanis* Walaupun akak ni berusia sedikit dari kamu semua , tapi percayalah rupa akak dan perwatakan akak sangat kecomelan macam kanak kanak berusia lima tahun .


APA KAITAN ?


Sangat kait dan kaitan disini . Sebab itu adalah salah satu jawapan untuk soalan KEBOCORAN Bahasa Melayu esok . Haaaa untungkan bukak blog akak ni . Free je dapat soalan kebocoran . Kalau nak buat amal bagi tahu kawan yang lain :)


13 . Hani seorang gadis , sila jeleskan dengan mendalam .

a. cantik
b. walaupun berusia dia kelihatan seperti kanak-kanak berusia lima tahun 
c. peramah
d. tak kenal

Jawapan : b


No 13 ye adik semua , ingat tu . Set dalam minda .


SEMOGA BERJAYA !
Akak doakan korang semua dapat jawab dengan hati yang tenang , harap soalan semua senang kacang goreng tambah kacang rebus semua sekali lah . Jangan hampakan akak yang penat menulis tanda sokongan untuk korang ni tau !



Lasstttt sekali :
Doa lah soalan 13 tu memang sebijik keluar . Sebab akak merancang , Tuhan yang menentukan ^u^


Pembakaran semangat untuk korang :
Standing In The Eyes Of  The World





Saturday, 12 November 2011

Breakfast With Putu Mayamm


Assalamualikum , Hello .


Pagi yang indah dikejutkan oleh Ma .
*Bangun , breakfast Ma ada beli Putu Mayam dekat bawah*




Dah lama teringin nak makan , semenjak balik dari cuti semester lagi . Ini sebab penangan Hari Raya Aidilfitri tahun ni lah , Pak Cik Tumiran beli ni untuk breakfast . Nak makan banyak malu , padahal rumah pak cik sendiri je . Ambil cuit cuit kemain .


Sampaikan hajat dekat Ma nak makan ni lagi . Ma kata tunggulah kalau ada Uncle tu jual bawak moto nati beli . Dah nak tamat cuti bau asap moto uncle tu pun tak ada . Last last Ma beli dekat pasar . Suka melonjak dapat makan . Seronokkkk ~


Abang Halim , yang ajar makan ni masa tadika . 
Sebab tak cukup umur lagi , memang senang terikut pemakanan abang abang .

Friday, 11 November 2011

Walk Off


< ................................... >

11 / 11 / 2011













Friday, 4 November 2011

This Picture Will Tell You Everything



Assalamualaikum , Hello .



 There is nothing to say much today . 
I feel like want to eat Cadbury Chocolate , drink some Cappuccino ice blended and forget the sadness .
Joe Brooks i need u darling .





Thursday, 3 November 2011

Two Day Before Final Result



Assalamualikum , Hello .


Tanggal 11/4/2011 , adalah tarikh yang ditunggu bagi semua penghuni UiTM seluruh Malaysia . Dan sudah tentu ia akan mengstresskan bagi sesetengah dan juga sebaliknya . Setelah penat berhempas buku , meja , kerusi sudah tentu kita mahukan ia berbaloi . Mana taknya kan nak hempas semua tu memerlukan tenaga , kalau dah terkehel tak ke naya badan ni .



Untuk itu , Hani dan tiga penyamun didalam ini negeri telah bersama sama meraikan 
*Two Day Before Final Result*


Untuk pengetahuan anda semua , kami meraikan ini setiap sem . Iya , setiap sem sebelum result final diumumkan . Sebab sebabb , bila result diumumkan kami akan dikuarantin didalam rumah kerana terlampau bijak bergeliga dengan keputusan kami . Ayah dan mak kami takut sekiranya dengan keputusan bijak bergeliga kami itu akan ada yang tak puas hati dan menculik kami untuk dijadikan experiment mereka .


Nard Capital N
Hani Capital H


N : Dua hari lagi result keluar , macam mana ni ?
H : Kita paksa dia jangan keluar dulu agak agak boleh tak ? Tak ready lagi ni .
N : Boleh ke buat macam tu ?
H : Tak boleh , tapi belum cuba try test belum tau kan .

*Senyum* setelah penat plan rancangan bijak bergeliga .




Lihat *Two Day Before Final Result* muka kami kelihatan bersinar berseri bak Kim Kardashian . Belum tengok *The Day When Final Result* muka artis manakah yang menjadi pilihan . T_T


Terima Kasih banyak buat amateur photographer


Penyamun didalam ini negeri

Wednesday, 2 November 2011

The Story Begun , KLIA - KT

Assalamualikum , Hello .


Sebagai seorang pelajar , perjalanan pulang ke tempat belajar dari rumah pada musim cuti adalah perkara yang paaaliiinggg menyeronokkan . Apatah lagi dengan menaiki belon yang memakan masa hanya 40 min . Bayangkan kalau naik kereta atau bas selama 8 jam .


7 jam 20 minit , masa dapat dijimatkan .


Hari ini Hani nak bawak korang menikmati pemandangan dari udara . Konon pergi overseas je kan . Tak banyak yang Hani dapat ambil seebbabb *Kita malulah , kak pramugari tu asyik pandang*



Taaddaaa ~



Alhamdullilah ,
dah sampai , tak sempat nak panas punggung , nak pejam mata .
Iqa , Nadi dan Mija peneman Hani dari KLIA - KT .




Rilex dulu , ada lagi ni .
Perjalanan Hani kali ini menaiki pesawat MAS - MH 1336 .
Apa yang boleh Hani cakap *Nak terbang maannttaap , Nak mendarat pun maannttaap*
Cowok dan cewek pramugarinya semua peramah berlaka . Kalau ada apa apa masalah goyong kepala je . HEHEHE





Dibawah ni pula , adalah pemandangan yang boleh dikataan sanggaat cantik . Dah banyak kali sebenarnya Hani naik belon , tapi entah kenapa baru perasan ada pulau pulau kecil yang menarik pandangan mata Hani kali ini . *Tidur , zzZZZ ~*


Yang best Hani nak bagi tau , selalunya kita baca surat khabar dekat darat kan .
Kali ini , Hani nak bagi kelainan kita baca dekat udara pulak .
Cool kan ? ^o^





Kepada sesiapa yang ingat bercuti ke Terengganu , banyak tempat menarik yang anda boleh lawati . Hampir 2 tahun Hani belajar di sini dan boleh dikatakan ia adalah tempat yang wajib dikunjungi .


Rancang perjalanan anda dengan selamat , tak kisah apa sahaja penganggkutan yang anda pilih , yang penting duit poket mesti cukup , jangan terlebih dan jangan terkurang ketika berbelanja . 

SELAMAT BERCUTI .


Info yang boleh anda perolehi :


MILKADEAL
Pen Drive yang cantik dan commeelll ~

(Click this picture)

You may choose your fav , 12 design available .
COOL !




Tuesday, 1 November 2011

11/1/2011

Assalamualaikum , Hello .


Hangat betul tarikh ni , entahlah Hani pun tak tau apa yang semua orang bicarakan di FB di Twitter . Bunyinya macam semua orang nak kahwin , kalau yang tak ada calon tu seboleh boleh publish status
*I'M SINGLE HERE , ANYONE TAKE IT OR LEAVE IT*


Kan dah bunyi macam makanan segera je kan . Apalah korang ni . Bukan ke semua tarikh , masa adalah sama , cuma tahun dah umur kita yang berubah . Ia sentiasa berputar umpama bumi ni . Thank to Allah , kita masih hidup dan harap tiada malapetaka berlaku di Malysia seperti negara jiran lain . Bukankah lagi cool kalau kita buat macam tu kan .


Kalau korang tanya apa makna tarikh 11/1/2011 bagi Hani . Ini jawapan Hani :
*Biasa jer , kecuali tarikh 09/21/1991 . haaaah itu tarikh hari jadi Hani . So nak hadiah*
Korang dah tau jangan buat lupa okay .


Hani rasa ini cool kalau bagi hadiah .

Kahwin Dan Pelamin

Assalamualikum , Hello .


Nak share dengan korang gambar kahwin . Hani sempat merasa duduk di atas pelamin . Dan Hani tau perkara ini akan berlaku , iaitu tak lama lagi giliran Hani yang akan kahwin .


Boooyahhh ~~