Friday, 28 October 2011

Teroka 10 Kerjaya Impian

Assalamualikum , Hello .


Kalau diberi pilihan kerja yang macam mana Hani nak . Ini lah , ini lah , semua ni Hani nak
.................


Mari bersama kita teroka kerjaya impian Hani .




1. Nak bos kacak , muda , dan baik hati . Okay kalau dia tak kacak pun tak apa janji dia baik dan tak penah marah orang suka hati .

2. Sebarang kerja yang diberi tak payah siap on time . Kalau dah siap hantar . Kalau tak siapkan , boleh ambil masa seberapa banyak yang diperlukan . Biar lambat asalkan selamat . 

3. Gaji nak sama dengan bos . Kalau kurang tak nak kerja , BOIKOT !

4. Setiap seminggu wajib cuti . Barangsiapa yang tak cuti , boleh simpan cuti tu untuk musin raya dan sebagainya.

5. Cuti raya 15 hari . Tak kisah raya melayu , cina , india . Sebab kita 1 Malaysia .

6. Staf pekerja semua nak lelaki muda , kecuali Hani seorang jer perempuan dekat offis tu .

7. Pejabat hanya akan beroperasi pada jam 9.00 am dan berakhir jam 4.00 pm setiap hari . Sabtu dan ahad tutup .

8. Kenderaan disediakan kepada semua pekerja , dan diberi percuma . Kereta jenama terkemuka .

9. Makan tengahari disediakan setiap hari dan dihantar terus kemeja anda .

10. Setiap pekerja mendapat bilik sendiri dan didalam itu disediakan tv plasma 24 inci , set kerusi urut , penghawa dingin , ipad , perabut bertahtakan emas, peti ais dipenuhi makanan import .

    Siapa dah penuhi syarat di atas apa tunggu lagi , mari ambil saya bekerja bersama anda . Takkk Sabarrr ~
    Kalau wujud syarikat macam ni agaknya berguling guling tikar mengkuanglah gamaknya .
    Hanya untuk bergembira , menghilangkan masa boring anda . (◕^^◕)   



    Friday, 21 October 2011

    Dua Hari Janji

    Bosan ? Tak tau nak buat apa ?


    Jangan risau Hani ada jalan penyelesaianya . 2 hari Hani akan mengubat kebosanan anda itu .
    Promise .



    Friday, 14 October 2011

    Muka Berseri 3 Tips Mudah

    Petua kecantikan hari ni, macam mana nak bagi muka anda yang kelihatan penat kusam dan tak bermaya kembali segar. Dan hari ini anda patut rasa bertuah kerana mendapat tips kecantikan daripada sorang gadis yang perasan dirinya cantik, mempersilakan NOHARAH HANI ...
    (tepuk semuaa)



    Assalamualaikum and hey all.

    Sebagai yang sedia maklum, hari ini Hani nak share macam mana Hani jaga kulit muka Hani. Bagi sesiapa yang pernah terlihat, ternampak Hani secara live mesti tau macam mana rupa Hani yang sebenarnyakan. Aishh janganlah puji, malu kamek ni.
    (taklah cantik pun)


    1. Basuh muka.
    Untuk kulit yang suka berjerawat ni, Hani sarankan guna OXY. Alhamdullilah, sebelum ni kulit Hani memang penuh dengan peminat jerawat sekarang ni dah kurang sikit. Penting unuk basuh muka apabila terasa muka berminyak dannn JANGAN TIDUR DENGAN MUKA BERMINYAK. kerana percayalah bila bangun esok anda akan jumpa kawan baru.

     Pembersih muka.

     
    Pakai di bahagian muka yang berjerawat.
    (selagi tak hilang jerawat teruskan memakai)


    2. Etude Mask (atau apa apa mask)
    Setelah seharian penat atau berada di luar dengan keadaan cuaca di Malaysia yang beriklim katulistiwa ni kan. So semestinya muka anda memerlukan perlembap. Untuk Hani cukup sahaja memakai mask ready made. Bukan sahaja jimat tenaga tak payah pergi spa. Itu jugak senang terus pakai dan melekat di wajah. Korang jugak boleh cuba mask lain, ikut jenis kulit dan keselesaan korang.



    3. Ambil wuduk
    Hahh, jangan tak tau selain alat alat kecantikan yang terdapat dekat luar, wuduk juga boleh membuatkan muka korang berseri. Betull, masa mengambil wuduk di bahagian muka kita boleh berniat. Niat dan bersyukur atas kurniaan Allah.  Jangan ada hasad dengki dengan kecantikan orang lain. Kalau terasa kekurangan diri, jangan marah sebaliknya kita perlu terima dan memperbaiki diri ini.



    Dan hasilnya
    Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa




    (sebarang idea, komen dan cadangan silalah inbox saya yer)
    HEHEHE