Wednesday, 27 July 2011

Pink Pink Cute

Membeli belah untuk mencari sepasang kasut yang comel sweet sweet . Wahh bukan senang memelukan kaki yang kukuh dan mata yang lutsinar yang boleh menembusi langit . 

Perjalanan kali ini diharungi oleh saya Nor Hani dan ditemani oleh Zura Shima . Misi kami mencari kasut . Ya kasut yang dapat menarik perhatian jejaka . Biarlah mereka tak nampak kami , kalau nampak kasut kami pun dah kira fine dah tu . Puas kami merantau . Gunung escalator itu kami daki .








Akhirnya .........

Pink comel ini menjadi pujaan hati . Bertuah pink . kami pilih u dari yang lain .


Zura Shima akan memakai ini . Selamat berjaya di pentas peragaan itu nanti Adek Manis !



Dalam banyak banyak ni . Si pink tu jugak menerkam hati ohh !



Tamat perjalanan kami pada hari itu . Misi berjaya . Berapa jam dan minit kami berpusing di sana . Baloi tak baloi jugaklah . Tapi apa yang di cari dapat . Masing masing puas hati . Witttwittt !


UNTUNGLAH DAPAT PAKAI PINK KAN :)

Wednesday, 13 July 2011

Selling Day Yukk Join


Event      : Selling Day for International Students
Date       : 26 July 2011
Day        : Tuesday 
Time       : 8.00 - 11.00 am
Location : UITM KAMPUS KUALA TERENGGANU
For info contact this person : Mister Najib Alias

Assalamualaikum . Hello . :)
Dengar sini semua . Nak habak kat hampa semua . Abang senior kita , Najib Alias and co. ada mengadakan "Selling Day for International Business" katanya . Kepada mereka yang tidak mempunyai kelas , ponteng kelas , dan sebagainya silalah melangkah kaki menjayakan Selling Day ni yer . OHH dimana ? Dimana ? Ramai betul tertanya-tanya tu . Butiran ada dikempilkan diatas ni . 

Kepada semua student Business mari kita dukung event Abang senior ni . Kesian mereka tak tidur malam nak reka event ni . Abang Business kita jugakan . Dan kepada mana-mana yang berminat nak berniaga , tikar emas kami bentangkan . Manalah tau untung boleh buat merisik orang tercintas ke . Apa tunggu lagi . Mari sertai kami .
(SEJAK BILA TERJEBAK ,, JADI PERANTARA NI ??)

Thursday, 7 July 2011

Couple zaman memuda dulu

Assalamualaikum :)
Oh lelaki ku ini omputih . Tidaklah masuk dek akal kalau dia ni memahami apa yang ingin I sampaikan disini . Kalau dia faham sekali pun ni mesti sebab kat atas ni ada menyebut . *This page in Malay do you want to change to English . Kalau dia rajin mesti dia dah klik dah . Dan kalaulah I ni fofular mesti dia kenal aku dulu sebelum aku kenal dia .

Nak habak ni . Masa tu hari jadi dia . Cakap omputih sikit . That day was he Birthday . Fuhhh penat di google kan agar tiada cacat celar grammar di situ . Nak call dia tapi asyik mesin operator suara perempuan gedik tu je mengangkat . *The person that you have call missing . Tak puas hati jugak ni . I dial lagi . Perempuan sama jugak jawab *Dok pahe bahasa lah mg ni ! Amekk sekali dia speaking ganu terus faham bahasa . Letak terus takut kena marah . Karang dia bukak kelas motivasi tak ke memakan kredit .

You . You . You .
I nak wish you Happy Birthday ni . I hope that you become my one and only jejaka in this universe . Kita kahwin alam fantasi pun tak apa . Tak payahlah buat alam taman macam aretis suka buat masa majlis kahwin mereka tu kan . Kita fantasi kita kita jer . Macam tombakbak *Untuk kita kita aje . Bolehkan you . Kita invite family kita jer . Kan sekarang kena jimat . Nati nati kalau kita ada anak kucing siapa nak bagi mereka makan wiskass , susu HL penuh krim . Kesian nati . Okay you senyum . Senyum tanda setuju you . :D

49 tahun
kita menyulam baju bunga bunga cinta

Aisaymen .
Suka pulak dia . Ni yang dupdap dada den ni hah . <3

Wednesday, 6 July 2011

Pangkat ? Jawatan ? Layak ke ?

Assalamulaikum :)
Based on entri di atas tu kan . Mari tanya diri sendiri sama ada layak ke nak dicalonkan atau tercalon mana-mana jawatan . Tak kesahlah kecil or besar pangkat yang bakal di pikul tu kan . As a human being , tipu-tipu kalau cakap *Janganlah lantik I . I ni tak layak . Atau *I ni rendah diri tau . Tengok jer ketinggian I dah boleh agak I ni macam mana .
Ada ke lagi sifat , watak , perangai macam tu . Tipulah ~~



Kalau ikutkan statistik yang dibuat menurut penilaian sendiri . Hampeh berapa ketul jer yang merendah diri macam tu . Semua gila kuasa . Gila pangkat . Apa yang best yang mereke kejarkan pun tak tau . Tak kesahlah jawatan ketua darjah , CEO , atau apa pun . Semua kalau boleh berharap ada yang melantik mereka . Cuba sedaya upaya mempromosikan diri agar mendapat perhatian . Tak perlu !

Sebab musibab menulis entri ini adalah apabila diri ini dicalonkan tanpa rela dan kerelaan dan kemahuan diri sendiri . Macam menjerut buaya ke sangkar kucing tau tak . Berdesup telinga ni bila nama diangkat ke atas . Saya blabla mencalonkan Hani blabla . Ayooyoo cari pasalah anda . Ni lah yang akan berlaku bila orang lain melepaskan batuk ditangga . Bila susah tugasan tu senang jer melantik orang lain . Tak suka ! Tak suka !

Dan apabila orang yang pandai bercakap , jadi pendiam . Kaku seribu bahasa . Ye macam patung tu . Apabila tau kerja yang akan dilaksanakan si pemeggang amanah sangat berat . Maka dengan lantang bersura melantik orang sesuka cili api mulut dia . Should this happen ?? NO ~~ Cuba berani mengagahkan diri melantik diri sendri ke . Dan tak perlu membebankan orang lain yang terang lagi bersuluh spot light tak boleh melaksanakanya .

Before NH end this entri . Thaks u so much blabla for lantik NH kan . Tak pasal-pasal jer kena handle this comming event . Terperanjat boboy tau tak . But Insyallah because u trust me I will give my 100 plus usaha for this . Ohh forgot for my lect : actually bukan my friend tak nak vote kawan dia ni . NH ask then to do so . Dengan harapan I dont deserve this pangkat . But hampehh jer ~~ =-="