Thursday, 26 May 2011

Bukan Lagi Rahsia

Lelaki memang haram sama sekali menjejakan kaki ke kolej perempuan . So itu sedia maklumlahkan . Kalau ada terserempak pun dengan pakcik atau abang technician jer  . Itu pun dah menjerit lari keliling tangga nak sorok muka . Sebab tak dengar announcement . Fokus belajar sangat konon .

Taraaa this is my college room look like .



Semangat nak mensebarkan kepada khalayak sebab tengah demam nak masuk sem baru punya pasal . Kalau dilihat dalam gambar pertama yang macam taik cicak tu kan . The IMPORTANT things to me should have in my room . Kalau tak ada tak apa . Tapi macam tak lengkap lah meja kecik tu . 

1. Lappy : Oh si putih ni sagat wajib . Ibarat mandi tak bersabun . Gigi tak bergosok kalau dia tak ada.

2. Time table :  List jadual final . Kepada mereka yang mudah nyanyuk konon banyak nak fikir ni sangat perlu kepada anda .

3. Water & etc : 8 gelas sehari . Plain water better . Takkan nak minum manis jer setiap hari . Use Tupperware sebaik baiknya . Sebab botol pakai buang ada kesan kepada organ dalaman .

4. Calendar : Catat tarikh penting . Hari jadi Makayah , tarikh breakup , konsert artis faveret yang tak dapat nak pergi dan CUTI SEM ! !

5. Pen : Beli satu set . Yang color pelbagai jenis . Bila nak tulis note mata akan segar bugar sikit .

Dan yang lain tu bergantung kepada anda .  

Bila sedar diri ni satu sem sekali jer dapat balik . Cara cara nak medekatkan diri dengan keluarga dan orang tersayang adalah menempek gambar mereka di dinding atau loker anda . This is the way NH rasa jauh dimata dekat dihati dengan mereka . Bila ada problem ke tengok wajah wajah ni hilanglah sikit kan . Therapy   for me actually .

Anda bagaimana ? ?

Natasha Bedingfield - Single

To all single ladies . This for u .

Wednesday, 25 May 2011

Dot

 I like spent my time with this single ladies .



Can chose nak main racing ke ? Nak main basikal kah ? Mana lebih turun calorie . . .


Kalau geram main tembak tembak secara halal .


Take pic dalam pelbagai posisi . Mencarik yang terbaik .


Boleh berbincang dan bergosip ... Nopss bercerita mengenai segalanya .


You don't need to look for love, but love will find you - Best teen quotes "


Monday, 23 May 2011

Nur Kasih


*Terlebih advance mengedit* *Minat sangatlah tuh*

Mia : Pakusu sakit sikit ke sakit banyak .
Pakusu : Dengan muka bersalah *Sakit sikit .
Mia : Nasib baik sakit sikit . Kalau sakit banyak dah meninggal dah .

Okay cukup . Tak boleh kasi banyak-banyak nati u all tak nak tengok pulak kan . Macam dah tak suspen terperanjat terkejut kura-kura pulak karang . Tu lah antara sedutan babak-babak menarik dalam Nur Kasih The Movie . Syok ~~~

Ohh macam pengarah pulak NH ni kan . Promosi bagai cerita orang . Its okay . Yang baik best-best kita share . Yang buruk tak syokk kita share jugak . Amacam hidup kena saling bantu ringan kan beban orang lain kan .

Back to december . Movie ni sangat awesome untuk di tonton tengok dan diceritakan kepada semua . First time rasanya melayan movie sedih-sedih . Dapat pulak nak nagis kat movie ni memang bukan NH lah kan . Nak tak nak tahan punya tahan . Tertouching jugak dalam gelap-gelap tuh .

Diduga pula duduk sebelah abe-abe yang ada sifat lembut dalam diri mereka . Memang kena tahan jugak air mata ni . Malulah nagis dalam panggungkan . So nak tak nak past tissue dekat TanTan . Then NH kengkonon selesema . Pandaikan . Dengan harapan penipuaan ni berjaya . Silalah berjaya .

Kemain filling last-last habis jugak movie tuh . *ketipp* bunyi bukak lampu . Malu ni nak pandang kiri . *en abe tu kat sebelah* Cakap dengan mata . *U tak merah berairkan* Then pandang kiri . Bagi senyuman menarik . *Mana ada nagis* Padalah dia tak tanya pun .

Booked ticket now . Watch this movie . Tak rugi pun .


Sunday, 15 May 2011

SELAMAT HARI GURU



Saya dedikasi entri ini kepada semua cikgu & guru besar & pengetua & lecturer & pa dan etc . Sumbangan anda semua sangat besar dan bermakna dalam hidup saya . 



  • Tadika Islam Abim 
  • SK Sri Andalas
  • SRA Klang Jaya
  • SMK Sri Andalas
  • UiTM Kuala Terengganu , Terengganu


Mendidik ketika masih kecil . Tak tau pergi tadika nak buat ape .Yang tau nak have fun main lari-lari dengan kawan jer .Tapi Ustazah tetap sabar mengajar. Masa tengah mengaji pergi curi-curi keluar kelas then pergi dapur . Usha kiri kanan Cikgu Lili tukang masak tak ada . Dengan beraninya NH dan kawan baik Aminah pergi minum air sirap . Cikgu kalau terbacalah kan . Halal kan yer . Saya nakal dulu .Ya saya tau Cikgu .

Masa sekolah rendah NH ni fames . Aah fames sebab suka gosip dengan cikgu . Dapat-dapat lagi dengan cikgu BM . Cikgu Ikmar . Saya sayang cikgu sangat . Termasuk dengan semua cikgu sekolah rendah semua yang masih mengigati NH . Bukannya pandai budak ni . Macam mana tah semua cikgu boleh berkenan sangat dengan dia ni entah . Apa pun kenagan masa sekolah rendah sangat terpahat dalam hati .


Sekolah menegah adalah zaman kegemilangan . Zaman yang tak menyabar nak meninggalkan sekolah . Meninggalkan pakaian putih dan kain biru . Zaman yang tak payah nak kena catit nama kalau buat bising time rehat makan dekat kantin . Zaman yang penuh cabaran dan godaan . Zaman yang mengatal orang nak bf dia pun nak . Apa pun atas nasihat cikgu semua . Saya bangkit dan menjadi NH yang gemilang sekarang. *Acemm.



Terima kasih kepada semua yang penah berjasa mengajar NH . Membantu mendidik tak penah jemu . Mengajar , beri nasihat . Walaupun ada kala NH dengar dah nasihat tu terbang mengikut arah angit barat daya . Mengigati NH lagi sampai sekarang . Jasa kalian semua amat berharga sehinggakan nak balas pun tak tau macam mana. 

INSYALLAH CIKGU SATU HARI NATI KITA AKAN BERSUA SEMULA . LOL ANDA SEMUA . SELAMAT HARI GURU . ❤ 
 

Datuk Sheikh Muszaphar Shukor

Date : 16 Februari 2011
Venue : UiTM Dungun , Terengganu

Ni bukan mimpi . Ni cobaan . Percayalah NH dapat peluang keemasan ni berjumpa dengan angkasawan negara kita . Bukan senang dan mudah dapat berjumpa dengan beliau . Ingat dapat jumpa dalam television , majalah je kan . Last-last depan mata ni saksi segalanya . 

Biar gambar di bawah ni menceritakan segalanya yer .






DSMS *Jangan panggil saya Datuk . Saya rasa tua . Baeklah mulai sekarang NH akan panggil Abang Mus . haha ٩(●̮̮̃•)۶

Saturday, 14 May 2011

Meet My Boyfriend

Sila salam . Kenalkan ini lah jejaka yang telah berjaya menambat hati NH . Slim , kacak , gelap , semua kiteria dia miliki . Kami baru peringkat suai kenal . Belum rancang nak ke alam seterusnya . Dia tak jumpa lagi parents NH . So tak tau lah apa kata parents dekat jejaka ni . Tapi harap parents dapat menerima dia seadaanya . 

NH LOL HIM . MEET MR. I .


AUUU CAKK~

Assalamualaikum dan hello semua . Ini adalah percubaan kali kedua NH dalam dunia blogging . NH pernah mempunyai blog sebelum ini . Tapi disebabkan kesibukan sebagai pelajar jadi NH terpaksa mengambil keputusan untuk menutup akaun tersebut . Perasaan ketika ini amatlah gugup yang teramat sangat .

NH berharap blog ni dapat diterima oleh semua pembaca . Sila beri tunjuk ajar sekiranya ada yang kurang yer . Blog ni menceritakan apa yang berlaku dan terjadi dalam kehidupan NH . Atau apa yang NH rasakan perlu untuk dikongsi kepada semua . Kehidupan sebagai pelajar .  Kisah suka duka . Tak suka tak duka ke kan bergelar NH ni .

INSYALLAH I KEEP UPDATE MY BLOG . KEEP YOUR EYE ON ME . LOL